Izdanja

Izdanja

Prvo izdanje ‘Republike kamena’ objavljeno je u rujnu 2015. godine od strane UG Hrast. Činile su je tvrde korice, 304 stranice i naslovnica koju je krasila fotografija nadarenog Daniela Pavlinovića iz Flare Studija prikazujući nemirne valove kako udaraju o gradske zidine. Spomenuto je izdanje rasprodano nakon godinu dana.

 

Drugo izdanje ‘Republike kamena’ izašlo je u svibnju 2016.godine, točnije, prvi je put predstavljeno na cijenjenoj SF i fantasy konvenciji SFerakon u Zagrebu. Ovog je puta knjiga izašla pod palicom Udruge mladih Orlando. Moja je namjera bila da drugo, poboljšano izdanje romana bude ugodnije čitateljima; A5 format, 234 stranice, meke korice, obojane ilustracije, poglavlja s imenima i bolja naslovnica uvelike su pomogli nadmašiti prvo izdanje! Također, htjela sam naslovnicu koja će spojiti srž moje magijske priče i stvarnog Dubrovnika u jedno. To sam postigla zahvaljujući nevjerojatno talentiranoj Martini Ljutić koja je savršeno predočila moju ideju u svoje originalno djelo. Medaljon na dnu, čiji lančić tvori siluetu Grada, bitna je stavka u priči koja će se pojavljivati u svim knjigama ovog serijala, posebno zvjezdoliki obrisi na njemu. Priložena slika nam zorno prikazuje postignut spoj nestvarnog i stvarnog, prave povijesti i čiste mašte; lijevo se nalazi prelijepa fotografija Dubrovnika prikazana iz ptičje perspektive od strane ekipe iz Flare studija, a desno dio Martinine naslovnice.

 

Presretna sam bila i ostala s drugim izdanjem ‘Republike kamena’

 

Treće izdanje ‘Republike kamena’, objavljeno u travnju 2017. godine, zapravo je dugoočekivano izdanje na engleskom jeziku pod imenom ‘Republic of Stone’. Za njen je prijevod zaslužna Mihaela Galjuf – Gaby, a za naslovnicu sjajna Martina Ljutić. I ovaj sam se put odlučila na novi dizajn korica sa željom da se istakne duh romana za globalnu publiku, što je talentirana Martina dočekala s velikom spremnošću, dostavljajući ovu predivnu naslovnicu s naglaskom na prepoznatljivi oblik Grada u zagrljaju (fiktivnog) simbola Vijeća Umoljenih. ‘Republic of Stone’ dostupna je na Amazonu u e-izdanju, a njeno se tiskano izdanje očekuje na proljeće 2018. godine.