Multimedia

Multimedia

12.04.2018. Mlada Barbara Jurić uhvatila me na splitskom FantaSTiKonu i održala samnom jedan od najljepših i najzanimljivijih intervjua ikad. Kako je izgledalo njeno 31 pitanje o meni i mojim knjigama, pročitajte na stranici Find Read.

 ♦

26.03.2018. Na programu HRT3 s početkom u 20:05 prikazana je emisija ‘Knjiga ili život’ u kojoj sam gostovala. S voditeljicom Koraljkom dotaknula sam se detalja prve knjige, ‘Republika kamena’, kako bih se predstavila široj nacionalnoj publici netom prije izlaska nastavka.

17.03.2018. Na 4. FantaSTiKonu, splitskoj konvenciji fantastike, igre i znanstvene fantastike, predstavila sam drugi dio serijala ‘Leg Legis’ – novu knjigu ‘Republika smrtnika’. Iako nisam imala objavljene, fizičke primjerke kod sebe, premijerno sam pokazala novu naslovnicu i predstavila radnju koja je u ovoj knjizi napetija, mračnija i teža.

08.03. 2018. Povodom Dana Žena, lokalna televizija DUTV zamolila me da kažem koju riječ o položaju žena na putevima kojima kročim kao spisateljica i turistički vodič. Kako je to zvučalo i izgledalo, možete otkriti ovdje.

09.12.2017. U ovom sam se izdanju časopisa ‘Moskar’ našla i ja sa svojom TOP 5 listom. Da bi saznali koji su mi najdraži kultni film i knjiga, mjesto u Dubrovniku, dan u životu, životni uzor i moto, te putovanja iz snova, pogledajte moju objavu na službenoj Facebook stranici.

24.08.2017. Libertas TV ugostila me u svom Show programu kako bi razgovarali o prošlim i budućim uspjesima moje knjige. Intervju možete pogledati ovdje – s početkom od 12:32 minute ako želite pogledati i trailer za ‘Republiku kamena’ ili s početkom od 14:58 ako ste ga već vidjeti i samo želite uživati u našem kratkom, ali slatkom razgovoru tog dana.

15.05.2017. Dubrovnik Times svoje je bogato online, ali i tiskano izdanje obogatio i intervjuom s mojom malenkošću, i to u svom svibanjskom izdanju. On se sastojao od uobičajenih pitanja poput mog dolaska u Dubrovnik ili začetka ideje o knjizi, ali i onih rijetkih i zanimljivih, poput eventualnih negativnih komentara oko knjige ili izazova mladog pisca u Hrvatskoj. Intervju samnom odradila je predivna i uvijek nasmijana Ivana Smilović.

19.04.2017. U Saloči od Zrcala Narodne knjižnice Dubrovnik, u večernjim satima, predstavila sam svoja dva noviteta: englesko izdanje već svog romana ‘Republika kamena’ pod nazivom ‘Republic of Stone’ i njihov trailer. Budući da knjiški traileri nisu uobičajena stvar na našim prostorima, njegova najava i prikazivanje izazvali su veliko oduševljenje među svim prisutnim posjetiteljima koji su se okupili u velikom broju. Zahvaljujući prijateljima koji su rado sudjelovali kao statisti te Mišu Soriću i njegovom Unique films koji je snimanje odradio na visokom nivou, rezultati trailera odišu visokom kvalitetom, profesionalizmom i originalnošću. Uz pomoć  moje prijateljice Dolores Brbore koja je vodila program, zaručnika Dubravka Jakovljevića koji je davao svoje dojmove tokom svih procesa u kojima je sudjelovao, i benda Mystica koji je savršeno doprinjeo magičnom tonu promocije, večer je prošla u ugodnom, zanimljivom, uzbudljivom i nadasve, čarobnom toku. Za više informacija ili fotografija večeri promocije, posjetite članak Dulist portala.

08.03.2017. Povodom Dana Žena, DUTV me ugostio na Radio koji se gleda kako bi sa simpatičnom Suzi pretresla teme ženskog snalaženja u pretežito muškom svijetu – od konobarenja do autorskog zvanja, koliko je bilo teško, što se događalo i koji su mi trenutni planovi. Suzi je naš drugi susret u godinu dana opisala kao “ispijanje kave bez kave”.

07.11.2016. OŠ Lapad ljubazno me ugostila povodom Tuluma s(l)ova. Uz knjižničarku Sanju i nekoliko profesorica hrvatskog jezika, stol su okružila brojna znatiželjna lica djece koja su pročitala ‘Republiku kamena.’ To mi je bilo daleko najdraže književno pojavljivanje ikad, jer su djeca htjela znati mnogo toga o likovima i događajima iz ‘Republike kamena’. Večer bila ispunjena čitanjem odabranih ulomaka i razgovorom o pojedinim poglavljima, šalama, igrama i sveopće, toplom atmosferom.

26.05.2016. Mia Njavro, vjerna pratiteljica dubrovačkih kulturnih, pa i puno rjeđih fantasy događanja u Dubrovniku, zamolila me da prepričam za DuList predstavljanje novog izdanja ‘Republike kamena’ koje se dogodilo na SF i fantasy konvenciji SFeraKon u Zagrebu.

18.02.2016. Kako točno izgleda radijski intervju, imate prilike čuti i pogledati zahvaljujući programu ‘Radio koji se gleda’ cijenjenog DUTV-a. U društvu ugodne i tople Suzi, pričala sam kako sam počela pisati još u osnovnoj školi, kako sam došla do Dubrovnika i ideje za knjigu, kako je izgledao susret s Lukom Paljetkom, kako je izgledao proces objave i mnoge druge stvari.

11.02.2016. Nastupila sam kao gošća za ‘Intervju tjedna’ na dubrovačkom radiju Soundset Ragusa. Ugodno čavrljanje uz voditeljicu Katarinu prošlo je uz uobičajena pitanja o ideji i objavi knjige, ali i o pitanju potencijalne ekranizacije te stanja mladih autora na današnjoj književnoj sceni. Intervju je prigodno završen mojim čitanjem odabranog ulomka koji govori o slavnom dubrovačkom Nahodištu iz perspektive njihove zaposlenice Bete.

14.11.2015. Novinarka Mia Njavro objavila je intervju samnom za dubrovački portal DuList. Tjedan prije toga, Mia je objavila i njegovu tiskanu verziju u tjedniku na dvije stranice, čiji primjerak pažljivo čuvam budući da se radilo o mom prvom tiskanom intervjuu.

29.08.2015. Moj prvi veliki, i do danas najdraži intervju, upravo je ovaj za portal Index.hr. Zahvalna sam i počašćena što se najveći hrvatski online portal zanimao za moj rad, posebice na mojim samim počecima.