siječanj 26

Multimedia

08.03.2017. Povodom Dana Žena, DUTV je ugostio Tanju na Radio koji se gleda kako bi sa simpatičnom Suzi pretresla teme ženskog snalaženja u pretežito muškom svijetu – od konobarenja do autorskog zvanja, koliko je bilo teško, što se događalo i koji su trenutni planovi. Suzi je njihov drugi susret u godinu dana opisala kao “ispijanje kave bez – kave.

 

07.11.2016. OŠ Lapad ugostila je Tanju povodom Tuluma s(l)ova. Uz knjižničarku Sanju i nekoliko profesorica hrvatskog jezika, stol su okružila brojna znatiželjna lica djece koja su pročitala ‘Republiku kamena.’ Tanja kaže da joj je to bilo najdraže književno pojavljivanje ikad jer su djeca htjela znati mnogo toga o likovima i događajima iz ‘Republike kamena’. Večer bila ispunjena čitanjem njenih ulomaka i razgovorom o pojedinim poglavljima, šalama, igrama i sveopće, toplom atmosferom.

 

26.05.2016. Mia Njavro, vjerna pratiteljica dubrovačkih kulturnih, pa i puno rjeđih fantasy događanja u Dubrovniku, zamolila je Tanju da prepriča za DuList predstavljanje novog izdanja ‘Republike kamena’ koje se dogodilo na SF i fantasy konvenciji SFeraKon u Zagrebu.

 

18.02.2016. kako točno izgleda radijski intervju, imate prilike čuti i pogledati zahvaljujući programu ‘Radio koji se gleda’ cijenjenog DUTV-a. U društvu ugodne i tople Suzi, Tanja je pričala kako je pisala u školi, kako je došla do Dubrovnika i ideje za knjigu, kako je izgledao susret s Lukom Paljetkom, kako je izgledao proces objave i mnoge druge stvari.

 

11.02.2016. Tanja je nastupala kao gošća za ‘Intervju tjedna’ na dubrovačkom radiju Soundset Ragusa. Ugodno čavrljanje uz voditeljicu Katarinu prošlo je uz uobičajena pitanja o ideji i objavi knjige, ali i o pitanju potencijalne ekranizacije te stanja mladih autora na današnjoj književnoj sceni. Intervju je prigodno završen Tanjinim čitanjem odabranog ulomka koji govori o slavnom dubrovačkom Nahodištu iz perspektive njihove zaposlenice Bete.

 

14.11.2015. objavljen je intervju s novinarkom Miom Njavro na dubrovačkom portalu DuList. Tjedan prije toga, Mia je objavila tiskanu verziju u tjedniku na dvije stranice, čiji primjerak Tanja pažljivo čuva budući da se radilo o njenom prvom tiskanom intervjuu. Sve je počelo tako što su Tanja i Mia popile kavu u Uvali Lapad, pričajući o počecima, tijeku i planovima ‘Republike kamena.’

 

29.08.2015. objavljen je Tanjin prvi veliki, i do danas najdraži intervju, onaj za portal Index.hr. Ističe da još uvijek uvelike pamti, i cijeni, šarmantno i ljubazno ponašanje novinarke zbog koje joj je odgovaranje na pitanja, posebice na početku promoviranja knjige, bilo ugodno i zabavno.